Haastattelu Sami Hakamäki

Tässä on haastattelu henkilöstä Sami Hakamäki, Tämä haastattelu on Äidinkielen tunnin työni, jonka tehtävänä oli haastatella oman alan ammattilaista.


Nuorena kerkeää tehdä ja olla vaikka mitä

Vaasalainen restonomi opiskelija Sami Hakamäki
on kerennyt opiskelun ohessa työskentelemään 
keittiöpäällikkönä ravintola Nabbenissa ja 
tällä hetkellä hän työskentelee vuoropäällikkönä 
Juurella ravintolassa Seinäjoella.

Kokin urasta Sami kiinnostui tätinsä miehen kautta, 
joka työskenteli Helsingissä ravintoloissa.
Sami aloitti opiskelemaan vuonna 2011 
kokiksi Vaasan ammattiopistossa, valmistuttuaan
Sami haki Seinäjoen ammattikorkeakouluun SeAMKiin opiskelemaan restonomiksi ja opiskelee
 nyt neljättä vuottaan. 

”                                              
SeAMK antaa hyviä valmiuksia työelämään
 ja taitoja uusien asioiden oppimiseen.
Sami Hakamäki

Opiskelujen ohessa nuorimies koki että
hänelle jäi vapaa-aikaa, joten sähköposti viesti lähetettiin Juurella ravintolaan kokeiluksi, sieltä vastattiin ja viikon päästä aloitettiin työt. Työpäiviä on viikossa noin 3-5. 
Sami on työskennellyt/harjoitellut alan osaamista Espanjassa ja Tokiossa.

Hakamäki kuvailee Juurellassa työskentelyä
- työ jossa saa vapaasti vaikuttaa ja päästä suunnittelemaan itse omia annoksia, jossa ei olla jämähdetty samaan vanhaan vaan siellä kokeillaan uusien ruokien tekoa ja erilaisten raaka-aineitten yhdistämistä. 
Tämän hetkisestä Juurelan ruokalistasta osa on Hakamäen
suunnittelemia.

Ruoan maustamisesta Sami sanoo, että makua pitää olla, motto onkin, että ennemmin överit kuin vajarit, kaikki on kiinni viimeistelystä. Kukaan asiakas ei ole tullut sanomaan, että ruoka olisi ollut mautonta tai liian mausteista.

Hakamäki kertoo, että kotioloissa hänellä on kausia
jolloin hän voi tehdä useita kertoja viikossa esimerkiksi leipää, hän kertoo pitävänsä yksinkertaisista ja hyvännäköisistä ruuista jotka kuitenkin vaativat paljon työtä. mm. suklaakonvehdit. Eines ruokia Hakamäki ei käytä.

Ennemmin överit kuin vajarit
Sami Hakamäki


Sami näkee tulevaisuudessa pysyvänsä keittiö alalla, jopa oman yrityksen perustaminen on käynyt mielessä, mutta ei ole vielä kuitenkaan ajankohtainen.

Sami haluaa kannustaa tulevia alan osaajia valitsemaan työ- ja harjoittelupaikkojaan, sen pohjalta millaista oppia alalta haluaa, oman mielenkiintonsa ja tulevaisuutensa kannalta.

Teksti on luettavan myös sedun tiimi sivulla: http://tiimi.sedu.fi/2018/10/05/nuorena-ehtii-tehda-ja-olla-vaikka-mita/


Teksti: Jarkko Järvi
Kirjoittaja on kolmannen vuoden kokkiopiskelija Törnäväntieltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti