torstai 13. syyskuuta 2018

Pippuripihvi hirvenlihasta/naudanlihasta Jaloviinakastikkeen kanssa







Morjesta! Tänään päätin tyhjätä vähän pakastinta hirvenlihasta koska sitä on ihan älyttömästi siellä.
Päätin tehdä hirvenlihalle jääkaapista löytyvistä raaka-aineista jotain lisäksi, löysin jääkaapista perunaa, porkkanaa, papikaa ja sipulia.

Keksiin että perunasta teen lohkoperunoita ja porkkanasta, sipulista ja paprikasta saa hyvin tehtyä pannulla lämpöisiä kasviksia. Halusin keksiä lihalle vielä jotain pientä esim: maustevoi tai kastikkeen. Hetken miettimisen jälkeen keksin että jaloviinasta saisi lihalle oivan kastikkeen tehtyä.
Annoksiin koristeeksi hain omalta pihalta ruohosipulia ja pystyin käyttämään ruohosipulia myös creme fraissen kanssa.

4 ANNOSTA

Ainekset:

Hirven tai naudan filettä  500g
 keskikokoista Perunaa  6 kpl
porkkanaa 3kpl
sipulia 2kpl
paprikaa 2kpl
creme fraice 1 prk
sitruunamehu
ruohosipuli

Kastike:
voi 2 rkl
vehnäjauho  1/2 dl
maito 5dl
jaloviina (oman maun mukaan)
Lihaliemikuutio 1/2

Valmistus:

1. Kuori, pese, lohko ja mausta (Suola, Parprikajauhe, Valkosipulijauhe, pippui ja öljy) perunat. Pistä uuniin 200 asteeseen noin 30-35 min.
2. Pilko porkkana, sipuli ja paprika viipaleiksinja paista pannulla voin, öljyn, suolan ja pippurin kanssa.
3. sekoi sitruunamehu, suola, pippuri ja pieneksipilkottu ruohosipuli creme fraiceen ja anna maustua jääkaapissa kylmässä.
4. Sulata voi kattilassa. Kiehatasiina jauhot. Lisää maito ohuenanauhana, sekoita kastike tasaiseksi.
lisää joukkooon puolikas lihaleimikuutio, suola, pippuri ja jaloviinaa omanmaun mukaan.
5. Leikkaa hirven tai naudan 500g filee 4 osaan ja paista pannulla öljyssä mediumiksi (55-57 asteiseksi) mausta suolalla ja pippurilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti