maanantai 19. maaliskuuta 2018

Kohti uutta työssäoppimista


Se olis taas uuden työssäoppimisen aika.
Seuraavat yhdeksän viikoa olen töissä ravintola Juurellassa.
Pyrin kirjoittaa fiiliksiä ammatillisesti tänne blogin puolelle työssäoppimisesta.
Työssäoppimisen tavoitteeni on kehittää itseäni ammatillisesti keittiön puolella ja oppia uusia tekniikoita ruoanlaitossa.


17.3.2018





Hyvä ystäväni tuli kylään ja halusi kokeilla uusilla suksillaan umpihangessa hiihtämistä. Kävimme hiihtämässä ja patikoimassa sekä päätimme tehdä parit alkuruoat.
Alkuruoaksi teimme Ruisnappeja kylmäsavuporo -täytteellä.

Ruisnapit kylmäsavuporo -täytteellä

Ainekset:

ruisnappeja

150g kylmäsavuporo rouhetta

1,5 prk creme fraichea

cocktail-maustekurkkuja

1 punasipuli

rouhittua mustapippuria

koristeluun persiljaa

Valmistus:

Sekoita creme fraice, kylmäsavupororouhe ja pieneksi paloitellut cocktail-maustekurkut ja sipulisilppu.

Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita hyvin.

Nosta ruisnappien päälle teelusikallinen täytettä.

Koristele ruisnapit  tuoreella persiljalla.



Täyte kannattaa tehdä muutama tunti ennen tarjoilua, jolloin se ehtii maustumaan kunnolla. Täytä ruisnapit kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin ne eivät pääse vettymään vaan pysyvät rapsakoina aina suuhun asti.

Maistuvat snackherkut syntyvät nopeasti ja helposti vaikkapa illanistujaisiin tai juhliin.





                (Annokseen teimme lisäksi piparjuurikermaa, sekä lisäsimme salaattia ja viinirypäleitä)

Piparjuurikerma:

Ainekset:

1/2dl Kuohukermaa
Piparjuuritahnaa

Valmistus:

Vatkaa kuohukerma, lisää joukkoon piparjuuritahnaa (oman maun mukaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti